Blog Feed

Info angående rebusrally ht2020

Den 12 september går rebusrallyt av stapeln. Ungefär som vanligt, men mer distanserat. Starten, lunchen och målgången kommer vara covid-19-anpassad och i och med restriktionerna kommer inte heller någon sexa att gå av stapeln. Istället kommer resultatpresentationen sändas via twitch, som efter rebus-Vrallyt.

Men, vi planerar för fullt och hoppas att så många lag som möjligt vill delta. Ni får själv välja hur många lagmedlemmar ni vill knöka in i ert fordon (maxantal fortfarande 9 personer) och i övrigt ska vi försöka se till att distansering går så lätt som möjligt. Så klart uppdaterar vi oss på rådande restriktioner och skulle allt braka samman igen får vi se hur det blir närmare dagen D.

Kontaktpersonen i ert lag ska ha fått ett mejl från oss med inbjudan. Har inget sådant mottagits av någon anledning, mejla oss på sotgotarna[at]gmail.com så löser vi det. Är ni ett helt nytt lag som är sugna på att veta mer, mejla oss så löser vi det med.

Rebusrally ht2020 och covid-19

För att under rådande omständigheter kunna anordna ett rebusrally har vi beslutat att göra ett antal anpassningar gentemot hur ett rebusrally brukar genomföras.

  • Lagen uppmanas att bara umgås inom respektive lag
  • Endast en person från varje lag ska vara i kontakt med rallyledningen för laganmälan och inlämning/utlämning av kuvert (samma person alla gånger)
  • Det kommer inte ske någon gemensam informationssamling vid starten, varje lag kommer uppmanas hålla sig till sina rallyekipage
  • Kl 08 kommer information om dagen att sändas ut via twitch, lagen förväntas följa sändningen på lämplig mobil enhet
  • Efter twitchsändingen kommer varje lag kunna hämta ut sitt startkuvert
  • Lunchen kommer att vara på en öppnare plats där lagen kan sprida ut sig
  • Ingen lunchrebus kommer presenteras för allmän beskådan, istället kommer rebusen finnas som en bild i eftermiddagskuvertet
  • Vi har ännu inte beslutat om vi kommer kunna genomföra en gemensam rallysexa, om inte kommer resultatet att presenteras via twitch

Det är fortfarande flera veckor till rallydagen och beroende på utveckling av pandemin kan ovanstående ändras.

RebusVrally vt2019

Sötgötarna har nöjet att bjuda in er till världens första(?) virtuella rebusrally.

Om du har varit sugen på att prova åka ett rebusrally har du nu en ypperlig chans, utan att ens behöva ta på byxor och åka hemifrån! Dessutom spelar det ingen roll var i landet (eller kanske världen) du befinner dig, bara du är del i ett anmält lag (minst en person) kan du delta.

I nedan bifogade bilder finns all information ni behöver för att förstå vad ett virtuellt rebusrally innebär och hur man anmäler sig. Vår gratiswordpress tar tyvärr inte pdf-formatet, vill ni ha det som pfd, kontakta oss på sotgotarna[at]gmail.com

Vi har en del jobb kvar få att få allt på plats och om någon är intresserad av att hjälpa till med att skapa pyssel tar vi gärna emot hjälp. Hör då av er till oss för mer information.

Mvh/
Sötgötarna

Inställt rebusrally vt20

Efter folkhälsomyndighetens uppdaterade råd ser vi tyvärr inte längre att det finns förutsättningar att genomföra ett rebusrally som det brukar se ut. Därför ställer vi in vårens ordinarie rebusrally.

Som fortsatta innehavare av staffettpinnen har vi i stället satt 12 september som datum för höstens rally. Alla anmälningar som gjordes till våren är ogiltiga och behöver göras på nytt.

För att inte rebusrallyabstinensen ska bli för stor kommer vi istället, som bonus, erbjuda någon form av virtuellt rebusrally 9 maj.

Vi arbetar hårt med förberedelser för detta, men för att vi inte ska lägga mycket kraft i onödan undrar vi hur många lag som skulle vara intresserade av att ”åka” det. Vi återkommer med mer information om det virtuella rallyt snart. Den information vi kan ge om det nu är att ni kan själva välja om ni vill samlas i laget för att åka det eller om ni vill sitta separerade i era hem.

/Sötgötarna

Angående Covid-19/Corona

Förberedelserna för rallyt tuffar på för fullt och vår utgångspunkt är att kunna hålla ett rally den 9 maj som planerat. Vi hoppas att det rådande läget inte ska påverka förutsättningarna för att traditionsenligt kunna hålla en gemensam start, lunch och rallysexa på rallydagen. Vi kommer följa de restriktioner (om några) som gäller för den här typen av event och OM det blir omöjligt att hålla ett rebusrally den 9 maj som vi vill, kommer vi höra av oss med mer information.

Möjligt att anmäla sig till rallyt

Vill du åka rebusrallyt? Vilken dålig fråga, eller hur? Såklart du vill!

Det finns lite olika sätt att göra det på. Lättast är att hitta sig ett lag, med upp till åtta andra glada rallyåkare än du själv. Annars kan man alltid försöka hitta sig ett redan existerande lag, men det är inte alltid lika lätt. Om du är helt ensam och vill ha hjälp med att hitta rallykompisar, hör av dig så ska vi se om det går att lösa.

Att anmäla sitt lag till rebusrallyt 9/5 2020

Kontakta sotgotarna[at]gmail.com.

Om du vill anmäla deltagande till rebusrallyt vill vi veta följande:
1. Lagnamn
2. Önskat lagnummer (lämna tomt om ingen preferens, så tillämpas löpande numrering)
3. Kontaktinformation (mejl och telefonnummer)
4. Minibuss eller småbil?
5. Är ni utlänskt lag*, blåbärslag?**
6. Har ni frisläng?
7. Hur många kommer till sexan?

När det drar ihop sig till allvar kommer vi höra av oss för mer säker information.
Ni kan ändra er information/deltagare/osv fram till sista anmälningsdag

* Utlänskt lag = Som utlänskt lag räknas lag vars medlemmar till större delen är folkbokförda utanför Östergötland.
** Blåbärslag = Som blåbärslag räknas vanligen de lag som till större delen består av personer som inte åkt rebusrally någon gång tidigare.