Vad är Rebusrally?

Full information kring vad Rebusrallyt i Östegötland är hittar ni på www.rebusrally.se

Rebusrallyt i Östergötland är en lagtävling där deltagarna antingen sitter i en småbil (minst två personer, men rekommenderat är minst fyra) eller i en minibuss (max antal deltagare=9st). Namnet till trots är det inte en snabb affär utan en heldagssysselsättning.

Under dagen löser lagen rebusar som ger koordinater till nästa kontroll, och sedan är uppdraget att hitta kortast möjliga väg till den nya rebusen/lunchen/målet, och medan ekipaget tar sig mellan de olika kontrollerna finns det andra pyssel att ta itu med. Några är heldagspyssel, men några är förmiddags-, och andra är eftermiddagsvarianter.

Dessutom finns det så kallat plock som visar att man åker rätt väg. Dessa består av papptallrikar uppsatta längs vägen på olika ställen, med bokstavskombinationer som ska skrivas ner på rätt plats i plockredovisningen; och av fotografier som finns inne i ekipaget och som ska placeras längs rätt sträcka.

Rebusrally är något för den som tycker om fakta och onödigt vetande. Det är förbjudet att använda sig av teknisk utrustning för att hitta svaren, däremot är lagen välkomna att ha med sig så mycket fysisk litteratur som de önskar.

Efter att allt är inlämnat, anordnas en sexa där facit sätts upp och resultaten slutligen offentliggörs. För deltagande lag finns flera olika vandringspriser att lägga vantarna på.

Låter det här som något för dig? Skrapa ihop ett lag, eller hör av dig till oss så försöker vi hitta kompisar till dig.